Educaţie, Strategii și Utilităţi

@jaytradingjournal
11 luni

💡 Se folosește cineva de instrumentul de back testing? Sunt curios dacă cineva știe de acest tool și îl folosește pentru a se îmbunătăți ca trader.

📈 Eu fac de obicei back testing în weekend, când nu sunt live pe piață. Asta îmi permite să îmi antrenez ochiul să găsească zonele de interes, practic fac market replay și învăț să văd aceleași pattern-uri cu calm, fără emoții.

🧩 Îmi place mult procesul de back testing deoarece pot testa strategia mea pe date istorice, îmbunătățind-o continuu fără riscul capitalului real. Back testing îți arată cum ar fi performat strategia ta în trecut și te ajută să înțelegi dacă edge-ul tău este real sau doar o iluzie de moment.

⚡️ Mulți traderi subestimează back testing-ul, dar el îți antrenează disciplina, te ajută să observi slăbiciunile strategiei tale, îți îmbunătățește execuția și îți dă încredere atunci când intri pe piață live. În esență, este laboratorul în care îți construiești și testezi strategia aplicând-o în acțiune.

👉 Voi cum folosiți back testing-ul pentru a vă antrena ochiul și a vă filtra strategiile?

5 2 comentarii Salvați postarea

@DavidFX

Salut, eu folosesc!
De acord, e important, doar că un pic plictisitor cel puțin pentru mine), Live parcă sunt rezultatele mai bune decât pe back, posibil din cauză că lipsește responsabilitate! Dar cu siguranță dacă de folosit corect, poate ajuta mult, mai ales că o strategie trebuie trecută prin timp, iar backtestul economisește o bună parte de timp pentru a testa strategia, și bani) ce platforme pentru back folosesti?

11 luni 2 Răspunde Apreciază

@DavidFX

Salut, eu folosesc!
De acord, e important, doar că un pic plictisitor cel puțin pentru mine), Live parcă sunt rezultatele mai bune decât pe back, posibil din cauză că lipsește responsabilitate! Dar cu siguranță dacă de folosit corect, poate ajuta mult, mai ales că o strategie trebuie trecută prin timp, iar backtestul economisește o bună parte de timp pentru a testa strategia, și bani) ce platforme pentru back folosesti?

@jaytradingjournal

Tradingview e destul de bun pentru backtesting. O mare parte din încredere în strategia mea am obținut-o anume din backtesting, întrucât mi-am dovedit-o singur - zeci de ore pe grafice, strategia e testată in timp și lucrează)

11 luni 1 Editat (11 luni) Răspunde Apreciază