Rezultate Obținute și Tranzacţii Efectuate

@jaytradingjournal
10 luni

Salut comunitate,

Am nevoie de păreri de la cei cu experiență:

🔥 Deseori îmi securizez profitul pe porțiuni la 1R (închid 20% și mut SL la BE) pentru a fi safe, însă apoi prețul mă scoate la BE și merge după plan spre target, iar trade-ul care putea aduce 5R îmi aduce factual doar 2R.

Această practică mă ajută să rămân pe profit când prețul face revers brusc, dar devine frustrant când sunt scos la BE și trade-ul continuă perfect după plan.

📌 Cum balansați securizarea profitului pe parcurs cu lăsarea trade-urilor să meargă pentru a obține un RR mai mare, fără să pierzi protecția capitalului?

Aștept sugestii și perspective de la cei care s-au confruntat cu situații similare. Apreciez! 🙏

5 4 comentarii Salvați postarea

@MDbujorHN

Eu nu mă complic, pun Teik profiturile la cel mai apropiat nivel. Luând în considerare ATR zilnic al instrumentului. Am Stop loss fix, variază numai teikurile în funcție de ATR și Știri economice. De exemplu la eur/usd cel mai des pun raportul risc/proft de 1/1,5 la Liră 1/2. Dar dacă am deschise mai multe tranzacții și sumar au îndeplinit Ținta zilnică, atunci le închid pe toate manual. Eu așa fac, nu știu e bine sau rău, dar la mine merge. Lunar fac stabil între 7% și 14%. La cont prop mare < 25000, e destul de bine și 7% lunar.

10 luni 4 Editat (10 luni) Răspunde Apreciază

@Trading.md

Eu mut SL doar o data, in zero, atunci cand acumulez circa jumate din distanta urmarita, insa nu mai devreme decat 20 puncte acumulate. Astea lucreaza bine pentru intraday pe FX, cu intrari din zonele tehnice, asa cum le vad eu.

Totusi, mai dupa reguli, ar fi bine de urmarit valul asteptat la o perioada mai mica, si acolo, dupa ce avem imuls+cor+strapungerea maximului precedent - punem SL in zero. Aceasta tactica este buna si pentru a asigura un careva profit, plasand SL mereu sub extremul urmator.

10 luni 2 Răspunde Apreciază

@MDbujorHN

Eu nu mă complic, pun Teik profiturile la cel mai apropiat nivel. Luând în considerare ATR zilnic al instrumentului. Am Stop loss fix, variază numai teikurile în funcție de ATR și Știri economice. De exemplu la eur/usd cel mai des pun raportul risc/proft de 1/1,5 la Liră 1/2. Dar dacă am deschise mai multe tranzacții și sumar au îndeplinit Ținta zilnică, atunci le închid pe toate manual. Eu așa fac, nu știu e bine sau rău, dar la mine merge. Lunar fac stabil între 7% și 14%. La cont prop mare < 25000, e destul de bine și 7% lunar.

@jaytradingjournal

deci chiar si daca tinzi sa ai 1:1.5R sau 1:2R, ai un anumit target zilnic de trebuie indeplinit, si daca pretul e in deajuns profit ca sa-ti completezi targetul - le inchizi manual. Si nu fixezi profit pe parti?

9 luni 0 Răspunde Apreciază

@Trading.md

Eu mut SL doar o data, in zero, atunci cand acumulez circa jumate din distanta urmarita, insa nu mai devreme decat 20 puncte acumulate. Astea lucreaza bine pentru intraday pe FX, cu intrari din zonele tehnice, asa cum le vad eu.

Totusi, mai dupa reguli, ar fi bine de urmarit valul asteptat la o perioada mai mica, si acolo, dupa ce avem imuls+cor+strapungerea maximului precedent - punem SL in zero. Aceasta tactica este buna si pentru a asigura un careva profit, plasand SL mereu sub extremul urmator.

@jaytradingjournal

suna bine, mersi de advice - si de baza nu securizezi profit partial pe parti in timpul miscarii in profit? // observ ca la toti este individual si fiecare are metodele lui de a fixa profit

9 luni 0 Răspunde Apreciază