Prognoze, Idei și Analize
Dragi colegi,
chiar acum, fara a ma inspira de undeva, ci doar privind la graphic si dupa o masuratoare rapida, mi-am dat seama ca posibil suntem martorii unui eveniment istoric…
In ciuda faptului ca #gold pare a fi supraevaluat deja de ceva timp, "Dumnealui" si-a permis sa se aprecieze in aceasta luna cu tocmai 266$ per uncie (stability cu 6 ore pana la inchiderea lunii), astfel construind cea mai lunga lumanare verde Monthly din ultimii 14 ani. Uimitor!
Interesant ca atunci, in august 2011, aurul de asemenea a construit o luna de +290$ per uncie, la fel dupa multi ani de crestere (mai precis, dupa 31 de ani), pentru ca din acel punct sa scada apoi cu 900$ (-45%) timp de peste 4 ani.
Mai adanc mai interesant....
Curios este faptul ca in acea luna de ianuarie 1980, gold s-a apreciat aproximativ la fel (cu 311$ per uncie), dupa cei circa 10 ani de crestere de dupa incheierea intelegerii Bretton Woods. Cu inceputul anului 1980 a inceput si scaderea pretului la #aur cu 623$ (-71%) timp de circa 20 de ani.
Deci, in ultimii 55 de ani, am avut doar doua lumanari mai lungi de 265$, ambele au ramas in istorie ca varfurile si finisarea ciclurilor globale de crestere si inceputul bear market. Iata ca martie 2025 este a treia luna dupa marime…

10 Salvați postarea