Rezultate Obținute și Tranzacţii Efectuate

@Trading.mdTop 10
2 ani

Situatie interesanta (de invatamint) din contul de investitii:

ultima mea serie de investitii (cu sume mici, dar pentru randament posibil mare si rapid) in actiunile Nikola a inceput in 2021, cu gandul ca va mai fi un impuls de la minimile istorice de atunci. Insa nu a fost sa fie si actiunile continuau sa scada, ceea ce nu putea fi prognozat la sigur si eu continuam sa mai adaug cate o pozitie. Insa peste 2 ani, cand am vazut ca am ajuns la -97% scadere de la pretul primei mele pozitii, am inteles ca nu mai scot profit, ci macar sa ies pe zero. Astfel, am facut o analiza pentru a identifica cat de mare poate fi o urmatoare corectie din cadrul trendului descrescator, am calcultat cate actiuni mai trebuie sa procur pentru a aduce pretul mediu la acel nivel si am facut-o. Apoi pretul fix de acolo a crescut si a ajuns fix in TP prognozat.

Iata asa se poate de iesit frumos dintr-o serie negativa, daca mai adaugi un risc aditional si faci o prognoza corecta.

8 2 comentarii Salvați postarea

@MDbujorHN

Concluzie: Nu tranzacționați contra trendului pe termen lung, mai ales fără stop loss. Din 2021, pe acest grafic (daily), eu nu văd nici o intrare în buy. Eu înțeleg, că adaugi poziții când ești pe trend, și prețul se mișcă în direcția trendului, iar la poziția anterior deschisă muți stop lossul la 0 cel puțin.

2 ani 0 Editat (2 ani) Răspunde Apreciază

@MDbujorHN

Concluzie: Nu tranzacționați contra trendului pe termen lung, mai ales fără stop loss. Din 2021, pe acest grafic (daily), eu nu văd nici o intrare în buy. Eu înțeleg, că adaugi poziții când ești pe trend, și prețul se mișcă în direcția trendului, iar la poziția anterior deschisă muți stop lossul la 0 cel puțin.

@Trading.md

1. Dupa cum am mentionat, aici nu am facut tranzactionare ci investitii.
2. In investitii nu se foloseste Stop Loss. Logica investiilor e diferita decat cea din trading.
3. In 2021, cand am inceput ultima serie, inca nu exista acest trend descrescator, pe care il avem acum, peste 2 ani..
4. In investitii, unul din cele mai bune momente pentru a intra este atunci cand actiunile au scazut mult, atunci cand multora le este frica sa cumpere. In majoritatea exemplelor aceasta tactica aduce profit, dar cu aceasta postare am dorit sa arat un caz neplacut, care a fost rezolvat frumos. Adica am dat un exemplu despre cum putem iesi din astfel de situatii.

La general, pe acest cont de investitii, pina acum am inchis 81 pozitii, dintre care doar 9 au fost inchise cu minus, si acelea au fost cu minus simbolic, comparativ cu profiturile incasate la tranzactiile pozitive. Vezi in imagine

2 ani 0 Editat (2 ani) Răspunde Apreciază