Rezultate Obținute și Tranzacţii Efectuate
Investiții în acțiuni - Portofolii Investiționale
În această postare doresc să vă povestesc despre saga mea pe ACB :)
Acest exemplu vă redă o situație cînd investești într-o acțiune care credeai că va crește, dar ea va scădea...
Deci, încă în iulie 2019 am început să investesc în acțiunile companiei ACB (Aurora Cannabis Inc), după ce apăruse noutatea că Canada a legalizat întrebuințarea canabisului, iar asta teoretic oferă perspective mari pentru dezvoltarea producătorilor de canabis. ACB este unul din cei câțiva giganți din industria dată.
După prima mea investiție, acțiunile acestei companii (și ale concurenților săi) scădeau încet și încrezut :) , astfel, în decursul următoarelor 15 luni (pînă în octombrie 2020) eu tot adăugam investiții la prețuri tot mai joase..
Ultimele 2 investiții (de la 5.96$ și de la 3.77$) au dat roade primele, astfel în noiembrie 2020 am fixat profit pe ele, la prețul de 9$ per acțiune (aceste 2 tranzacții le-am postat atunci pe pagina noastă de Facebook). Apoi prețul iarăși a scăzut și eu iarăși am cumpărat (la 6.45$).
Recent, prețul ACB a urcat la 14$ și am decis să închid toate tranzacțiile (chiar dacă le așteptam la 16$) ca să scap de această companie...
Investițiile în ACB au fost mici, deoarece compania dată nu este din clasa celor mai de încredere, de aceea și rezultatele sunt mici. Per total, am avut 8 poziții (4 pe plus și 4 pe minus) cu un rezultat comus de +502 EUR.
Deci, cu multă răbdare și cunoștințe, chiar și dintr-o companie care nu a mers rău, am reușit să ies bine. Nu vorbim despre mare profit, însă e profit și e mult mai mare decât dobînda bancară..

0 Salvați postarea